Daycare Centre in Voula / licenced

Located in a small lot in Voula, a seaside suburb south of Athens, this new public daycare is designed in order to provide new educational experiences and offer a series of alternative urban stimulus to its little users.  

Through its design approach, it aims to generate a building that renders the nature of its use while at the same time achieving a soft blend with its built environment. The spatial qualities are tailored to all of its users while the facade openings are reflecting the special use of the inner space categorized based on the toddler/adult presence ratio of it. The spaces serving the toddlers have more low height openings in contradiction to the administration spaces ones.

 

 

Design
Athens Creative

Design Team
Aggeliki Anagnostopoulou, Alexandros Avlonitis

Structural Design
Phaedon Solon Karydakis

Mechanical Engineering
Stelios Venieris

Location
Voula, Athens Greece

Date
2016